Selecteer een pagina

biografie

Bryan Camphens, geboren op 5 augustus 1990 in het pittoreske Maassluis (Nederland), is een begenadigd zanger wiens muzikale reis begon in zijn vroege jeugd. Vanaf het moment dat hij zich kan herinneren, was muziek zijn trouwe metgezel en een bron van inspiratie. Als jonge jongen voelde hij zich al snel aangetrokken tot het podium, en waar er een plek was om te zingen, daar was hij te vinden. Of het nu op scholen, buurtfeesten of lokale talentenjachten was, Bryan greep elke gelegenheid aan om zijn passie met anderen te delen.

Tegen de tijd dat Bryan de leeftijd van 16 jaar bereikte, had hij al een indrukwekkend aantal optredens op zijn naam staan. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en het duurde niet lang voordat hij geboekt werd voor grotere evenementen en festivals in de regio. Met elk optreden vergaarde hij meer lof en naamsbekendheid. Zijn aanwezigheid op het podium werd gewaardeerd door het publiek.

Bryan’s opkomst in de muziekwereld ging hand in hand met enkele mooie mijlpalen. Hij deelde het podium met met een aantal zeer gerespecteerde namen in de Nederlandse muziekscene, waaronder artiesten zoals Nick & Simon, Thomas Berge, Wolter Kroes, Ilse de Lange en Jan Smit. Een hoogtepunt was toen hij werd geselecteerd om op te treden als openingsact voor een uitverkochte show in Ahoy Rotterdam.

Het jaar 2019 was een keerpunt in Bryan’s carrière met de lancering van zijn langverwachte debuutsingle, getiteld “Jij bent mijn hart”. De single werd gereleased op 6 september van dat jaar en werd al snel opgepikt door muziekliefhebbers. Het nummer veroverde een plek in de gerenommeerde Spotify-afspeellijst van de officiële Nederlandse TOP40. Diverse kranten en tijdschriften als Privé en Party wierpen hun schijnwerper op Bryan. Zijn debuutsingle klom gestaag naar de hitlijsten en maakte indruk door (als nieuwkomer) binnen te komen op de 185e plek in de prestigieuze TOP1000 van TVOranje. Een zeer gewaardeerd platform voor Nederlandstalige artiesten.

Na een veelbelovende start werd Bryan’s muzikale reis eind 2020 abrupt onderbroken door COVID-19. Langdurige symptomen van de infectie hadden invloed op zijn stem en energie. Vastberaden werkte hij met een team van medische professionals en therapeuten aan zijn herstel. Zijn terugkeer op het podium (december 2022) toonde niet alleen zijn doorzettingsvermogen, maar liet ook zien dat zijn liefde voor het entertainen van zijn publiek niet verloren was gegaan.

In het jaar 2023 blijft Bryan Camphens groeien als artiest. Hij heeft zich verenigd met niemand minder dan producer Jeroen Russchen, de man achter grote hits van o.a. Tino Martin en Mart Hoogkamer. Deze samenwerking belooft een nieuwe golf van creativiteit en muzikaliteit, waarbij Bryan’s zuivere stemgeluid en passie voor muziek naadloos samenkomen met Jeroen’s expertise in het schrijven van prachtige muziek. De eerste single uit deze samenwerking zal eind 2023/begin 2024 worden uitgebracht.

Bryan Camphens’ muzikale reis is een verhaal van vastberadenheid, talent en de liefde voor muziek. Met elk optreden bewijst hij dat zijn plaats in de schijnwerpers meer dan verdiend is.

#Volg mij op social media @bryancamphens

[instagram-feed]

boekingen

AJC Bookings
Management, boekingen en pers

E-mail: info@ajcbookings.nl
Mobiel: 0636335688

#volg mij op

#nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Bryan Camphens nieuws!